MENU
« Bakåt

Le Dîner en Blanc firar sitt 25-årsjubileum!

Le Diner en Blanc, Det världsomfattande finsmakarfenomenet firar nu sitt 25-årsjubileum!
 
le diner en blanc Startades av François Pasquier och hans nära vänner för 25 år sedan. Dîner en Blanc i Paris för nu samman över 10 000 människor varje år på några av de mest prestigefulla platserna i den franska huvudstaden.
 
Under sommaren 1988 hade Pasquier precis återvänt till paris efter att ha spenderat ett par år utomlands och höll en middagsbjudning för att ta upp kontakten med gamla vänner. Det var så många som ville komma att han bad dem mötas i Bois de Boulogne iklädda vitt, så att de kunde hitta varandra. Varje gäst blev också ombedd att ta med en vän. Kvällen var så uppskattad att gästerna ville att fler vänner skulle följa med det kommande året. på så sätt var Dîner en Blancs koncept skapat.
 
I juni 1991, tre år efter att evenemanget hade haft sin debut, bestämde sig den grundande vänskapsgruppen för att organisera sitt Dîner på en av paris vackraste platser, Pont des Arts, i paris hjärta.  Med full vetskap om att de lokala myndigheterna aldrig skulle tillåta ett sådant evenemang där, var det avgörande att hålla mötesplatsen hemlig till den absolut sista minuten för att evenemanget skulle lyckas.
 
en som följde i François Pasquiers fotspår var en av hans söner, Aymeric Pasquier, som flyttade till montreal. Där höll han familjetraditionen vid liv när han träffade vänner för att hålla deras första Dîner en Blanc i augusti 2009.
 2011 blev Aymeric kompanjon med Sandy Safi för att lansera det första  amerikanska Dîner en Blanc i New York den 25 augusti. Den kvällen kom 1200 middagsälskare (som valdes från över 30 000 förhoppningsfulla personer), som firade utomhus på ännu en inte tillkännagiven plats, med levande musik och dans, med festliga vita ballonger och tomtebloss. Gästerna, som var klädda i eleganta vita kläder, tog med sina egna gourmeträtter, bord, stolar, glas, bestick och vita dukar.
 
Aymeric Pasquier och Sandy Safi arbetade sedan tillsammans för att skapa Dîner en Blanc International samt marknadsföra historien bakom Dîner en Blanc och utveckla filosofin när det gäller evenemangen. Målet var också att skapa ett internationellt nätverk av middagsälskare och Dîner en Blanc- entusiaster. Med över ett dussin städer, som nu gått med i Dîner en Blanc- familjen 2012har det som började som ”endast vänner och mun till mun- evenemang” nu växt till ett internationellt finsmakarfenomen på fem kontinenter.
Även om teknologin bakom evenemangen kan ha ändrats med åren, är principerna som bygger upp detta fantastiska arrangemang inte förändrde. Middagsälskare fortsätter att samlas på en hemlig plats, med det enda syftet att dela högkvalitativa måltider med goda vänner i hjärtat av en av städernas vackraste platser. Dîner en Blanc International, som utgår från Montreal, ansvarar för att utveckla denna hemliga förstklassiga picknick i nästan 40 städer i slutet av 2013.
 
varje evenemang leds av passionerade lokala organisatörer, som blev förtjusta i konceptet och ville ta det till sina egnastäder samt lägga till lokal stil, som ändå fullt ut respekterar evenemangens grundvärderingar.
 
2014 kommer matälskarna i Diner en Blancs världsomfattande medlemskår att bli länkade till vår programvara. Medlemmar kommer attkunna registrera sig för respektive städers evenemang och till vilken annan stad i världen som helst! Med över 100 000 medlemmar över hela världen börjar ett nytt socialt nätverk nu blomstra, som för samman människor från olika etniska och sociala bakgrunder, där alla delar smaken för underbara och vackra saker.
 
Grattis på årsdagen och lyckönskningar till Diner en Blanc och alla dess vänner!

Skriv en kommentar

Logga in
Vänligen logga in för att skriva på forumet.

Har Ni glömt ert lösenord?
Är Ni inte medlem än? Registrera


Le Dîner en Blanc
Stockholm
I:
Dagar
Timmar
Min.
Sek

Webbshop

Nyhetsflöde facebook
Följ oss på Twitter

Partners Kontraktsformulär
Vill du vara bordsvärd